a jak wyszło??? zapraszam:)
Są mega łatwe i mega smaczne!!!
a oto przepis:
300 g wiórków kokosowych
1 kostkę masła (250g)
17 łyżek cukru pudru
125 ml wody
250 g mleka w proszku
2 wafle tortowe
1 op migdałów
Wodę należy zagotować i rozpuścić w niej dokładnie cały cukier, w czasie kiedy będzie stygnąć do dużej miski wrzucałam (kolejność przypadkowa): 150g wiórków kokosowych ,masło(miękkie), mleko w proszku i bardzo drobno pokruszone wafle - im drobniej tym lepiej.
W tym czasie woda z cukrem trochę wystygła i też dodałam do miski. Dokładnie zmieszałam mikserem tworząc puszystą masę. Gdyby masa była zbyt sucha dolać odrobine mleka.
Po dokładnym połączeniu składników miskę przykryłam folią spożywczą i odstawiłam do lodówki na godzinę, aż masa stężeje. W tym czasie sparzyłam migdały wrzątkiem (trzymałam ok. 10 minut), po czym obrałam ze skórki .
Gdy już wyjmiemy masę z lodówki, należy uformować na dłoni kuleczki pożądanej wielkości, włożyć do środka migdał, po czym obtoczyć w pozostałych nam wiórkach kokosowych.
Gotowe!!!
Smacznego!!!
p.s
Próbowaliście już robić domowe Raffaello???
p.s
Próbowaliście już robić domowe Raffaello???
Przepis świetny muszę z niego skorzystać a kulki genialne ;)
OdpowiedzUsuńfajny , nieskomplikowany przepis, też takie muszę zrobić:*))
OdpowiedzUsuńTEŻ SIĘ ZDZIWIŁAM ŻE TAK MAŁO SKOMPLIKOWANE TO JEST:)
UsuńMniam, wygladaja smakowicie :)! Zapisuje przepis :) Wszystkiego najlepszego dla Meza :)!
OdpowiedzUsuńPrzekazałam życzenia:) Dziękuję Bardzo!!!
Usuńmoja mamusia byłaby zachwycona, uwielbia rafaello ;-)
OdpowiedzUsuństoo latek dla męża ;-)
To masz już pomysł na prezent dla mamy:))) dziękuję za życzenia:))
UsuńSto lat dla meza! :-) Rafaello smakowite.
OdpowiedzUsuńDZIĘKUJĘ!!!
UsuńWow, nigdy nie próbowałam sama ich zrobić! Ale mega pomysł, sama sobie takie zrobię ahah :D
OdpowiedzUsuńPEWNIE CZEMU NIE:)
Usuń